Ang att få upp sin ABV om man missat sina siffror så kan man addera lite DME eller socker för att få upp denna. Jag använder mig av en Biltema kastrull och kylväska, för det mesta brukar jag träffa relativt nära, men ibland så hjälper jag den på traven.
Såg att du brygger med en BM, hur funkar den tycker du ?
Jag kör först 60min på 65ish grader. sen cirkulerar jag vörten lite och höjer tempen till 76 grader så gott det går. Där låter jag den stå i 10 minuter, tömmer ut och fyller på mer 76 gradigt vatten. Sen tömmer jag det. I inlägget fick jag effektivitet på 73% enligt Beersmith2. Igår så cirkulerade jag vörten medan jag körde spargen då fick jag 80% effektivitet. Jag funderar på att bygga någon cirkulation med en pump och en STC-1000 så slipper man stå och fippla med ungefärliga temperaturer.
Tempkontrollern och timern har jag gett upp på under första bryggningen.
Om man vill använda alla funktioner på den så är den inte så bra. Jag är dock nöjd över att ha en 30L kittel med inbyggd uppvärmning och kran. Så får jag modifiera den där efter.
Hej, jag såg att du också har en biltemakastrull? Om du använder Beersmith, skulle du kunna dela med dig av Equipment-profile på något sätt? Inte helt säker på att jag ställt in rätt 🙂
Hej
Tänkte bara fråga, för att du skall få upp alkoholen kör du socker i vörten eller doublemashar du?
Aldrig provat brewemeiler, är den bra?
LikeLike
Patrik svarade i en separat kommentar, Hoppas det hjälper! Har du andra frågor är det bara att höra av dig!
LikeLike
Ang att få upp sin ABV om man missat sina siffror så kan man addera lite DME eller socker för att få upp denna. Jag använder mig av en Biltema kastrull och kylväska, för det mesta brukar jag träffa relativt nära, men ibland så hjälper jag den på traven.
Såg att du brygger med en BM, hur funkar den tycker du ?
//Smancho
LikeLike
Hej!
Mäska 60min och sen Batchsparge 2 gånger.
Jag kör först 60min på 65ish grader. sen cirkulerar jag vörten lite och höjer tempen till 76 grader så gott det går. Där låter jag den stå i 10 minuter, tömmer ut och fyller på mer 76 gradigt vatten. Sen tömmer jag det. I inlägget fick jag effektivitet på 73% enligt Beersmith2. Igår så cirkulerade jag vörten medan jag körde spargen då fick jag 80% effektivitet. Jag funderar på att bygga någon cirkulation med en pump och en STC-1000 så slipper man stå och fippla med ungefärliga temperaturer.
Tempkontrollern och timern har jag gett upp på under första bryggningen.
Om man vill använda alla funktioner på den så är den inte så bra. Jag är dock nöjd över att ha en 30L kittel med inbyggd uppvärmning och kran. Så får jag modifiera den där efter.
LikeLike
Hej, jag såg att du också har en biltemakastrull? Om du använder Beersmith, skulle du kunna dela med dig av Equipment-profile på något sätt? Inte helt säker på att jag ställt in rätt 🙂
LikeLike
Absolut! Skickar iväg filen till din Mail adress, skulle det bara något mer så är det bara att fråga på!
LikeLike